вторник, 19 июля 2011 г.

Mustikakook


Sellel nädalal käisime metsas mustikaid korjamas, väga palju ei jõudnud korjata, kuna suur kõht segas ikkagi  :) aga siiski saime paar liitrit korjatud- osa koogi peale ja osa sügavkülma.
Retsepti leidsin Toidutarest ja veits muutsin seda.

Põhi:

400g muretainast ( mina kasutasin valmis tainast)

Võib ka ise teha:
75g margariini
0,5dl suhkur
1 muna
1,5dl jahu
1tl vanillisuhkrut
1tl küpsetuspulber

Originaalretsept:
Sega jahu, küpsetuspulber ja vanilliinsuhkur omavahel ning seejärel kaalu/mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning näpi need ühtlaseks massiks. Mustikakoogi küpsetamiseks sobib 26 cm Ø vorm.Tee ahjuvorm külma veega märjaks ning seejärel suru tainas märgade käte abil vormi. Täidise mahavoolamiseks tõsta taina servad ka vormi külgedele. Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.

Mina rullisin taigna ca 0,5cm paksuseks ja katsin sellega koogivormi põhja. Taignasse tegin kahvliga väikesed augukesed ja panin 200C ahju umb 10 minutiks.

Täidis:

500g mustikaid
0,7dl suhkrut
3 muna
2dl hapukoort
2dl kohupiima (1 pakk)
1tl vanillisuhkurt
1,5 spl maisitärklist (täidise sisse)
1 spl kartulitärklist (marjade peale)
2 tl jahu

Munad ja suhkur vahustasin tugevaks vahuks (ca 8min) Lisasin ülejäänud ained ja mikserdasin ühtlaseks.
Võtsin vormi ahjust välja, lasin veits jahtuda ja panin mustikaid põhja. Peale raputasin kartulitärklist ja segasin. Seejärel valasin täidist vormi ja panin 200C ahju 50 minutiks- 40min pöördõhuga ja 10min pöördõhuta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий