четверг, 28 июля 2011 г.

Kaneelisaiad


Tavaliselt olen teinud kaneelisaiu pärmi-lehttaignast, seekord aga mõtlesin teha tavalisest pärmitaignast. Retsepti võtsin Siit ja vähendasin koguseid poolevõrra. 

Pärmitaigen

2,5dl piim
100g sulatatud ja jahutatud või
0,5tl sool
0,7dl suhkur
25g kuivpärm
0,6kg jahu

Määrimiseks

ca 100g sulatatud või
suhkur
kaneel

Piima sooendasin umb 50 kraadini ja lisasin sinna suhkurt, soola ja sooja sulatatud võid. Jahu segasin kokku pärmiga ja lisasin piima-või segule. Sõtkusin.
Lasin kerkida 1,5 tundi soojas kohas kuni taigen oli märkimisväärselt suurem.
Rullisin taigna lahti ja määrisin võiga kokku. Peale raputasin suhkurt ja kaneeli. Keerasin rulli ja lõikasin ca 2cm laiusteks tükkideks.
Sellest taignakogusest tuli 20 saiakest. 
Küpsetasin 200C juures 15-20 minutit. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий