вторник, 19 июля 2011 г.

Hakkliha-riisipallid kooreses kastmes


Tuli jube isu sellise toidu järele nagu  "тефтели с рисом"  Eesti keeles ongi hakkliha-riisi pallid. Eestikeelset retsepti ma kusagilt ei leidnud ja otsustasin ise proovida neid teha. Välja tulid täpselt sellised nagu olema peavad.

Hakklihapallid:
800g hakkliha
1 suur sibul
2 muna
2 spl kartulitärklist
100-125g keedetud riisi
Hakklihamaitseaine
Jahvatatud must pipar
Sool

Kaste:

1,5dl rõõskoort
2 buljongikuubikut
vesi
natuke jahu (3 spl)
roheline sibul

Hakkpallid:
Sibula hakkisin väga peenikeseks. Riisi keetsin ära (1 kott). Segasin kõik ained omavahel kokku ja maitsestasin. Tegin muna suurused pallikesed ja panin panni peale hautama. Põhja valasin vett, natuke õli ja lisasin natuke ka puljongimaitseainet.

Kaste:
Lahustasin 2 buljongikuubikut keevas vees ja lisasin koort. Jahu lahustasin väheses külmas vees ja valasin potti samal ajal segades. Lõpus lisasin värsket rohelist sibulat.

Kui kaste oli valmis valasin selle hakklihapallide peale ja lasin natuke seista kaane all.


Комментариев нет:

Отправить комментарий