суббота, 16 июля 2011 г.

Vanillikreemisaiad


Minu vaieldamatu lemmikud saiad ! 
Retsepti avastasin pool aastat tagasi Selveri retseptidest ja sellest ajast saadik olen vähemalt paar korda kuus neid küpsetanud.
Originaal retseptis on kasutatud pärmitainast, kuid mulle nii ei meeldinud ja ma asendasin ta pärmi-lehttaignale.

Tainas:

500g pärmi-lehttaigent

Täidis:

3dl piima (või 1dl piima ja 2 dl vahukoort)
3 munakollast
1dl suhkrut
2,5spl maisitärklist
1,5spl vanillisuhkrut

Mõõtsin kõik ained v.a. vanillisuhkur kastrulisse ja lasin keeta vaiksel kuumusel vispeldades, kuni kreem paksenes. Seejärel lasin jahtuda ja lisasin vanillisukrut.


Taigna rullisin lahti ja lõikasin väikesteks ruutudeks (umb 8x8 cm) ja igale ruudule tõstsin teelusikatäis vanillikreemi. Nurgad tõstsin ülesse kokku ja seejärel keerasin saiakese teistpidi ja panin muffinivormi.




Niikaua kuni ahi soojenes, määrisin igat saia munaga üle. 
Küpsetasin 10-15 min 200C juures.





1 комментарий:

  1. Vaevasin siin pead, mida hakata peale munakollastega, mis mul beseerulli tegemisest üle jäi. Proovisin su kreemisaiad ära ja need on lihtsalt niiiii head:). Teen neid peagi kindlasti veel.

    ОтветитьУдалить