суббота, 25 июня 2011 г.

Saiavorm

                          

Leidsin Selveri retseptiraamatust Saiavormi retsepti. Pilt oli nii isuäratav, et hakkasingi kohe saiavormi tegema. Retsept on väga lihtne ja arusaadav. Saiavorm tuli väga mahlane ja maitsev, nii nagu arvasingi. Kevin küll aga ütles, et mul ei tulnud taigen välja :)))

Vaja läheb:

1 sai
4-5 õuna
400g suhkurt
1 väiksema sidruni koor ja mahl

100g võid
1 spl kaneeli
1 spl suhkurt
2 muna
1,5 dl piima

Algul keetsin õunadest moosi-õunad koorisin ära ja tükeldasin väikesteks tükkideks. Lisasin suhkrut ja sidruni mahla. Sidruni koort riivisin ka sisse. Keetsin kokku umbes 20 minutit.
Järgmisena sulatasin taluvõi ära. Samal ajal segasin kokku munad, piim, suhkur ja kaneel.
Kasutasin ümmargust 24cm läbimõõduga vormi. Ladusin saia kihi ja määrisin võiga kokku. Seejärel lisasin õunamoosi. Edasi läks uus saia kiht, või ja moos. Nii jätkasin peaaegu vormi ääreni. Viimaseks jäi moosi kiht ja sinna peale panin saiast lõigatud kuubikud.
Viimaseks valasin saiavormile piimasegu ja jätsin 20 minutiks seisma. Katsin vormi fooliumiga.
Küpsetasin 200C juures 25-30 minutid. 10 min enne lõppu võtsin fooliumi pealt ära, et sai ilusti pruuniks läheks.

                                       

Комментариев нет:

Отправить комментарий