Erko juubeli puhul tegin šokolaadi kooki. Kuna meie väike tibi vajab päeval palju tähelepanu, siis pidin välja otsima võimalikult lihtsa ja kiirelt valmiva retsepti. Retsepti originaal on siin.
Vaja läheb:
150g või
1dl suhkurt
200g tumedat šokolaadi
4 muna
1,5dl jahu
1tl küpsetuspulber
Glasuur:
2spl või
100g valget šokolaadi
1tl heledat siirupit
1,5 spl tuhksuhkurt
mõned tilgad rummiessentsi
Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest võiga ja raputa üle riivsaiaga.
Sulata šokolaad.
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega munakollased ükshaaval võivahu hulka. Sega juurde veidi jahtunud sulatatud šokolaad ja nisujahu.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega tainasse.Vala tainas vormi. Hambaorgiga tegin taigna peale sellised nagu lained.
Küpseta 175° juures 30–35 minutit.
Valmista šokolaadiglasuur: pane potti või, tükeldatud šokolaad, siirup, rummiessents ja tuhksuhkur. Kuumuta, kuni šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Vala jahtunud koogi peale. Peale raputasin purustatud mandlit.
Glasuur läks kõvaks alles järgmiseks päevaks.
Комментариев нет:
Отправить комментарий