четверг, 20 октября 2011 г.

Mitu minutit? Keetmine, praadimine, ahjus küpsetamine

KEETMINE  
lihaleem (kontidest)   3-4 tundi
loomaliha   1-2 tundi
vasikaliha   ½-1 tundi
sealiha   1-2 tundi
lambaliha   ½-1 tundi
kana (vana)   1-2 tundi
kana (noor)   30 minutit
kanapoeg   20-30 minutit
loomakeel   2-3 tundi
kala   10-20 minutit
riis   20-30 minutit
tangud, kruubid   ½-1 tundi
makaronid   5-20 minutit
jahu   5-10 minutit
kartulid (värsked)   10-20 minutit
kartulid tervelt   20-30 minutit
kaalikas tükeldatult   30-45 minutit
porgand tervelt (noor)   10 minutit
porgand tükeldatult (noor)   5 minutit
porgand tervelt (vana)   20-30 minutit
porgand tükeldatud (vana)   10-15 minutit
pastinaak tervelt   10-30 minutit
pastinaak tükeldatult   5-20 minutit
juursellertükeldatult   10-20 minutit
punane peet tervelt (noor)   15-20 minutit
punane peet tervelt (talvel)   45-60 minutit
punane peet tükeldatult (talvel)   20-30 minutit
mustjuur tervelt   15-60 minutit
mustjuur tükeldatult   15-30 minutit
  PRAADIMINE
hakklihakotletid   10-15 minutit
pannkoogid   3-5 minutit
kohupiimakoogid   10 minutit
köögiviljakotletid   5-15 minutit
böfstrooganov   5 minutit
maks   5 minutit
väike kala   10 minutit
  AHJUS KÜPSETAMINE
loomaliha (1 kg)   1 tund
sealiha (1 kg)   1½ tundi
vasikaliha   45-60 minutit
lambaliha (1 kg)   1 tund
Kana   ½-2 tundi
kalkun   3-3½ tundi
hani   3-3½ tundi
part   1-1½ tundi
metslinnud   2 tundi
kala   30-50 minutit
biskviitkook   40-50 minutit
keeks   45 minutit
väikesed küpsised   5-10minutit
suuremad küpsised   10-15 minutit
väikesed kuklid, saiad   10 minutit
Kringel   45-60 minutit
rullbiskviit   10-15 minutit
lehttainatooted   20-25 minutit
suured pirukad   40-50 minutit
köögivilja vormitoidud   40 minutit
kohupiima vormitoidud   30 minutit
tangainetest vormitoidud   40 minutit
kala vormitoidud   30-40 minutit
segavormitoidud   40 minutit

Комментариев нет:

Отправить комментарий